Obrázek

Státní plavební správa

Informace Státní plavební správy č. 21/2019

ze dne 25. 7. 2019

o podmínkách čekání a připlutí k lodnímu výtahu pro rekreační plavidla na hrázi VD Orlík

zrušeno dne 17. 6. 2020
Informací Státní plavební správy č. 40/2020

Státní plavební správa upozorňuje vůdce plavidel využívajících lodní výtah pro rekreační plavidla na hrázi VD Orlík, že pro čekání před vplutím do příjezdového koridoru k lodnímu výtahu z horní hladiny (hladina nádrže VD Orlík) je třeba využít čekací stání v ústí zátoky Popelíky.

Je zakázáno vplouvat do uzavřené vodní plochy před hrází VD Orlík, pro přiblížení k lodnímu výtahu lze využít pouze příjezdový koridor vymezený žlutými bójemi tak, aby vlevo zůstaly bóje s červeným vrcholem a vpravo bóje se zeleným vrcholem. Do uvedeného koridoru je možné vplout pouze v okamžiku, kdy je vozík výtahu připraven k vyvázání plavidla.

Je zakázáno při čekání před vplutím do příjezdového koridoru použít k vyvázání plavidla bóje vymezující příjezdový koridor nebo uzavírající vodní plochu před hrází (plavební značení). Vyvázání plavidla za uvedené plavební značení je přestupkem dle ustanovení § 43 odst. 1 písm. i) zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů. Za uvedený přestupek je možné uložit pokutu příkazem na místě nebo také v přestupkovém řízení.

Zásady pro manipulaci s plavidly přímo na lodním výtahu jsou uvedeny v Informaci Státní plavební správy č. 7/2016.

Platí do: odvolání

(č. j. 6450/PH/19)

Ing. Hynek Beneš v. r.

ředitel pobočky

© Státní plavební správa
Zpět