Žádost:

Poskytnutí informace, jakým způsobem bylo ukončeno správní řízení vedené k č.j. 3177/PH/99 a k č.j. 11858/PH/16, poskytnutí zápisu z místního šetření, dále žádosti o zpětvzetí, poskytnutí zákresu, poskytnutí platných souhlasů vlastníků pozemků, poskytnutí všech správních rozhodnutí ve věci zřízení všech převozních tras a přívozů na vltavské vodní cestě na vzdutí Helmovského jezu. Dále žadatel žádá poskytnutí informace, jaká je stanovená převozní doba, v jakých přístavech, přístavištích zastavují a jak plavební úřad kontroluje dodržování trasy těchto přívozů z hlediska plavební bezpečnosti.

Odpověď ze dne 3. 3. 2022:

Na dotaz, jak mají převozní lodě na vodní cestě Vltava ve vzdutí Helmovského jezu stanovenou převozní trasu, a v jakých přístavech či přístavištích zastavují, Státní plavební správa sděluje, že ve zdrži Helmovského jezu je povolen přívoz společnosti Pražské Benátky s.r.o., jeho plavidla se pohybují mezi schválenými přístavišti Judita (ř. km 53,04 PB), Čertovka (LB) a Mánesův most (ř. km 52,68 LB). Současně má provozovatel přívozu možnost plout bez přepravovaných osob za účelem tankování k servisnímu plavidlu a dále z důvodu oprav nebo průchodu velkých vod do ochranných přístavů Praha - Holešovice a Praha – Smíchov.

Vzhledem k intenzivnímu dozoru ze strany Policie ČR a Městské policie Praha v centru hlavního města Prahy jsou kontroly Státní plavební správy ve zdrži Helmovského jezu namátkové a nebyly při nich zjištěny nedostatky ze strany provozovatele přívozu.